Elindult a jegyértékesítés az Opera New York-i turnéjára

2018. április 16-tól kaphatók jegyek az Opera nagyszabású New York-i turnéjára. Május 16-ig a jegyeket 30% early bird kedvezménnyel vásárolhatja meg a közönség.

Három opera- és három balettprodukcióval, valamint két gálaesttel vendégszerepel a Magyar Állami Operaház 2018. október 30. és november 11. között a New York-i David H. Koch Színházban és a Carnegie Hallban. 

A vendégjáték első hete október 30. és november 3. között az opera műfajáé, ekkor debütál az Egyesült Államokban Erkel Bán bánja és Vajda János Mario és a varázslója, utóbbit a tengeren túlon is népszerű Bartók-darabbal, A kékszakállú herceg várával láthat egy estén a közönség. Az Opera ugyancsak bemutatja Goldmark Károly Sába királynőjét, ami színpadi változatban 1906 óta nem volt látható New Yorkban.

A második héten, november 6. és 11. között a Magyar Nemzeti Balett veszi birtokba a Koch Színházat. Rudi van Dantzig A hattyúk tava- és Michael Messerer Don Quijote-koreográfiáját először a magyar együttes produkciójában láthatja az amerikai közönség. A balettsorozat a LOL-est keretében tavaly bemutatott három Hans van Manen-féle kortárs koreográfia előadásával zárul. 

November 4-én, ugyancsak a Koch Színházban megrendezett koncerten a Hunyadi László, a Bánk bán, a Háry János és a Székely fonó népszerű áriái és duettjei mellett Bartók, Dohnányi, Liszt, valamint Weiner művei hangoznak el Kesselyák Gergely vezényletével, míg a Magyar Nemzeti Balett szólistái A kalózból és a LOL-est műsorából mutatnak be egy-egy pas de deux-t.

Jegyek a David H. Koch Theater honlapján vásárolhatók.